Artek Jakkara 60

307 pistettä

Alvar Aallon suunnittelema kolmijalkainen jakkara 60 ja nelijalkainen jakkara E60 ovat huonekalumuotoilun ikoneita. Vuonna 1933 esitelty Aallon pinottavat jakkarat olivat sensaatio aikansa muotoilumaailmassa. Jakkaran L-jalka oli tekniseltä toteutukseltaan vallankumouksellinen ja se muodosti alkusysäykseksi koko modernille skandinaaviselle muotokielelle. Aalto-jakkaran jalan taivuttamisessa käytettiin ja käytetään yhä tekniikkaa, jossa taivutettava puu sahataan ensin päädystä pitkittäin viuhkamaiseksi ja avoimiksi jääviin uriin liimataan ohuet vanerit. Tämä rakenne mahdollistaa puun taivuttamisen kuumentamalla ja höyryttämällä haluttuun kulmaan ja muodostaa kuivuttuaan erittäin vahvan rakenteen, joka voidaan helposti liittää jakkaran istuinosaan.

Aalto-jakkara on yhä tänään nerokkaan kaunis tuote, jonka yksinkertainen muoto ei vanhene koskaan. Jakkarat ovat mitä mainioimpia lisätuoleja, jotka on helppo pinota kauniisti kiertyväksi torniksi silloin, kun niitä ei tarvita. Samoin jakkara toimii kätevänä pikkupöytänä esimerkiksi nojatuolin vierellä tai makuuhuoneessa.

Aallon ikoninen jakkara
Kätevä pinota
Monikäyttöinen

Väri
Koivu, valkoinen laminaatti / musta linoleum
Korkeus
44 cm
Halkaisija
38 cm
Materiaali
Koivu, laminaatti / linoleum
Jalkojen materiaali
Koivu
Paino
3 kg
Lisätiedot
Toimitetaan osina.

Artek
Taidetta ja teknologiaa vuodesta 1935

Nuoret idealistit Alvar ja Aino Aalto, Maire Gullichsen ja Nils-Gustav Hahl perustivat Artekin Helsingissä vuonna 1935 tavoitteenaan "harjoittaa huonekalujen kauppaa sekä edistää näyttelyiden avulla ja muulla tavoin nykyaikaista asuntokulttuuria".

IF-3244